Translate

joi, 11 octombrie 2018

Cand faci voluntariat ....


Nu stiam ca pot sa pictez fara sa fiu platit....De fapt nici nu mi-am pus intrebarea, dar viata de multe ori te  pune in anumite impostaze din care inveti mereu ceva despre tine, despre lume!
Asa am ajuns sa pictez gradinite, centre maternale....Ce vrea sa spun este dincolo de pictura....Cel putin in orasul meu cuvantul voluntariat sperie ca sa nu spun altceva! Imi aduc aminte la o  gradinita, unde la rugamintea unui  parinte am pictat, si o educatoare de acolo imi spune direct ca nu intelege de ce fac ceea ce fac!  Omfg....!? Eram privit putin ciudat, sigur cu o mentalitatea de-a  noastra " castiga ceva altfel nu ar face asta ".... Apoi daca incerci sa spui cuiva ce faci, cel putin mie mi s-a intamplat, majoritatea radeau de mine sau ma luau peste picior....Nu stiu, sau sunt eu  ghinionist si sunt inconjurat doar de persoane ce nu inteleg voluntariatul respectiv nu ar face nimic pe gratis sa- si ajute aproapele sau este de fapt lumea in care traiesc....!?
Sa mai spun ca am incercat sa cooptez si ceva artisti locali dar toti m-au refuzat politicos spunand ca nu  au timp, au un copil de crescut iar eu artizan fiind, fara  copii si mult timp liber  am disponibilitate....?!?
Stiu , ar spune cineva ca prea privesc doar latura negativa a lumii, dar este o realitate trista pentru mine, si am ajuns  acolo cand cineva ma intreba ce fac, unde merg....nu spuneam ca pictam pe gratis sa nu rada de mine! Mai bine spuneam orice altceva ....si mergeam pe drumul meu!
Cel putin in orasul meu oamenii  sunt reci, desi bisericile sunt pline de crestini ce se inchina si se roaga, apoi cand au  iesit din lacasul de cult sunt la fel....Ce folos sa fii bun crestin doar de ochii lumii?!
Ca o completare, artistii carora le-am cerut ajutorul sa picteze cu mine  fara bani....de fapt fac voluntariat, in mod "organizat" sub "tutela" primariei  si a unor "ong-uri" locale si mult tam-tam din partea presei locale  ca altfel nu  stie lumea de  tine....
De fapt nu are nici un sens  sa faci o fapta buna daca nu apari in ziar impreuna cu politicieni sau orice persone publice care nu-i asa  ajuta  comunitatea....!
Traim vremuri triste, unde zambetele sunt doar de fatada, crestinul este crestin doar in biserica, iar omul  uita sa mai  fie om....
De fapt am inteles tarziu ceva....in lume sunt multi artisti, dar intre artisti  sunt putini oameni!
...............
Mai multe lucrari handmade gasiti pe site-ul de prezentare: http://hadarugart.weebly.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu