Translate

sâmbătă, 20 octombrie 2018

Ce este arta ?!


Am avut ocazia sa intreb absolventi al unei facultati de arte plastice: "Ce este arta? "....Majoritatea nu au stiut sa raspunda, respectiv spuneau "nu stiu"...
Deci, dupa un liceu de arte plastice si o facultate la fel de arte nu poti sa-mi spui ce este arta? Va dati seama unde mergem noi ? Ce sunt invatati la scoala de arte?
Am avut ocazia sa particip intr-un an la o tabara artistica unde erau invitati artisti din strainatate si din tara. Ce am inteles eu rapid ca seara se bea si se distreaza iar ziua se creeaza.....cine mai poate! :) Un fel de "bordel" artistic...Nu asta am vrut sa subliniez....ci altceva! Se apropia ziua vernisajului, lucrarile noastre urmau sa fie expuse si a venit presa locala, televiziunea...Ce am observat eu ca au luat interviu doar la invitatii straini, pe mine nu m-au intrebat nimic, sau poate pentru ca nu aveam facultate de arte in domeniu, fiind un diletant....Atunci ce draq' am cautat acolo? Sa fac companie? Sincer vorbind eu nu inteleg arta contemporana....cand majoritatea arunca pur si simplu culoare pe o hartie ....si gata tabloul! Eu asta am vazut acolo , majoritatea lucrau fara suflet ca sa spun asa, dar erau artisti! :)
Arta a devenit ceva comercial, exact ca lumea in  care traim....
Nu conteaza ca imaginea oferita publicului nu are sens, este in definitiv arta, nu-i asa?!
Oricum eu nu m-am regasit intr-o lume mandra de nume sonore, era prea mult zgomot!
Arta a ajuns zic eu un motiv spre destrabalare, spre ceva inuman, dar important este ca socheaza si induce stare de neliniste....potrivit pentru media care ofera doar shoc si groaza!
Asta am vazut eu intr-o tabara artistica cu multe nume sonore romanesti si internationale...! :(
..............
Mai multe lucrari handmade gasiti pe site-ul de prezentare: http://hadarugart.weebly.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu