Translate

miercuri, 24 octombrie 2018

Cercul are colturi....!?


Ieri am fost la un interviu undeva in Cluj la o  firma ce creeaza  bijuterii cu cristale swarovski...
Si erau 2 teste scrise pe un  format A4 ....Primul sa decupez  un cerc precum cel alaturat si al doilea test sa reproduc un cercel.... :) Eu de bucurie am inceput cu al doilea test sa reproduc cercelul....Duduia blonda imi atrage atentia sa incep cu primul test si sa decupez cercul...Ca specificatie, trebuia sa desenez cu compasul un cerc si sa-l decupez cu foarfeca...Am inceput pe piele..."NU !!!  " imi spune duduia blonda ce se ocupa cu "testarea" candidatilor...." cercul trebuie decupat din hartie!" Atunci i spun...."Doamna nu scrie nicaeri pe hartia A4 ca cercul trebui sa fie din hartie, scrie doar decupati un cerc..." la care dansa imi raspunde zambind: "trebuia sa va dati seama singur, multe lucruri nu se spun complet"...No aicea e cu talc totul, ma gandesc eu, ma simt ca intr-un rebus....Zis si facut am desenat cu compasul si creionul si am inceput sa tai cercul cu diametrul de 3 centimetri din hartie. Surpriza mea ca trebuia sa-l tai cu o foarfeca mica de taiat unghii usor curbata. Cand am terminat il arat...Duduia blonda imi spune rapid  ca nu este perfect rotund cercul ca are colturi drepte !" Doamna draga" , i spun eu...." imi dati va rog o alta foarfeca ca asta nu este buna sa tai un cerc din hartie"....la care duduia blonda imi raspunde.... "e foarte buna foarfeca, taie fin si cu aceasta se taie si pielitele de la degete..." OMFG!!!!....Apoi adauga: " vedeti ca nu seamana cu cercul  model"...."Vad"...zic eu... "ca este plastificat..."...."pai asa trebuia sa faceti si dumneavoastra" imi raspunde duduia blonda...."Doamna draga dar nu scrie nimic in redactarea primului test....ca trebuie sa-l "plastifiez " cercul de hartie folosind  banda adeziva transparenta "...Duduia blonda imi raspunde zambind :..." se intelegea de la sine si nu mai trebuia scris " ...Eu o intreb atunci rapid si nu ma puteam abtine sa nu rad incontinuu daca are treaba in firma cu creatia....la care imi raspunde ca nu, se ocupa doar de cei care se angajeaza respectiv este trainer swarovski....WTFK?!! Si mai adauga ca ea a gandit testele ! Practic nu am reusit sa tai cu o forfecuta de taiata pielitele de la unghii un cerc perfect rotund de hartie de 3 centimetri asa ca am picat primul test fara sa mai ajung la al doilea sa reproduc un cercel ....! :)
Am plecat zambind si multumind ca am mai invatat ceva despre mine si firmele creeat bijuterii din Cluj!
Ma gandeam apoi cum era daca treceam de pasul intai si trebuia sa decupez pielea cu forfecuta de taiat unghiile ?!
In fine in Romania nu este prima data cand esti controlat in meserie de cineva care nu a batut in viata lui un cui, sau mai grav,  nu are nici o legatura cu calificarea sau experienta ta...Insa prin simplu fapt ca esti prieten cu seful, e firma ta sau mai mult ai studii superioare....iti da voie sa cunosti de toate si sa explici unui diletant ca nu stie sa taie un cerc de hartie cu o forfecuta de taiat unghii... Am uitat sa adaug ...imi spune la sfarsit duduia blonda  zambind, parca fericita ca nu am trecut testul...."oricum noi avem nevoie doar de absolventi de arte..." Asa deci....dar  nu mi-ai spus asta de la inceput ca sa nu mai pierd timpul aici pentru ca nu-i asa nu am diploma de artist doar de electrician..! :)
Imi aduc aminte de o faza...eram pe un santier electrician....si patronul avea ca mana dreapta un capitan din armata care ne trasmitea ce sa facem....Intr-o zi ne spune ca trebuie sa montam 2 tablouri electrice unul pentru prize si altul pentru intreupatoare...! No cum sa-i spui capitanului ca el nu are ce cauta in meseria de electrician chiar daca are studii superioare, ca nu exista asa ceva, tabloul este unul singur si nu are legatura cu intrerupatoarele....ci cu circuitele de lumina si priza!
Asa si cu duduia blonda care nu are treaba cu creatia dar se baga pentru ca nu-i asa are poate studii superioare si stie perfect ce buna este pentru taiat hartia o forfecuta de "aranjat" pielea de la  unghii! OMFG!  :)
..............
Mai multe lucrari handmade gasiti pe site-ul de prezentare: http://hadarugart.weebly.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu