Translate

sâmbătă, 6 octombrie 2018

Creez deci exist...

Creez manual bratari din cupru, cercei din cupru, pandantive din cupru, piramide din cupru, sticla acoperita in cupru, sticla gravata.Mai multe lucrari handmade din cupru gasiti aici pe site-ul de prezentare: https://hadarugart.weebly.com/

A trai din arta este .....foarte greu! Putini inteleg cum este sa creezi ceva din nimic apoi sa explici cumparatorului obisnuit cu kitsch sau 'eftin si bun ca tu de fapt ai facut totul manual!
Cel mai mult imi place cand vin oameni cu bani si se targuiesc,  nu-si permit asa ceva desi are "aifon" in mana deapta  iar la poarta atelierului meu un "mersedes" nou....! Mi-am muscat buzele, desi am vrut sa-l intreb cand si-a cumparat "aifonul" sau mersedesul s-a targuit cu vanzatorul? I-a spus ca nu are bani, ca sunt vremuri grele de criza dar el vrea totusi ultimul aifon si mersedes....sa fie la moda!
Si totusi le-am spus in fata ultima data ca nu mai doresc sa le fac cadouri intrucat ei nu au bani ! Sa mearga in alta parte, in targurile de artizanat romanesti pline de kitsh-uri , lucruri sclipitoare, chinezarii daca asta doresc!
Nu a schitat nici un gest doamna-domnul intrucat cred eu sunt  obisnuiti sa fie mojici (sa nu spun nesimtiti) si sa cumpere pe nimic o lucrare handmade. Am impresia ca dansii procedeaaza asa cu toti artistii, fiiind constienti ca a trai din arta intr-o tara post-comunista este foarte greu....si incearca sa profite! 
O lucrare realizata manual costa....si daca nu vrei sa ma respecti asa cum respecti "aifonul" sau mersedesul facut de un robot, masina si nu de un om ...atunci te-am ajutat sau nu sa inveti ceva despre respectul fata de om! De fapt cred ca e imposibil, deoarece cei care nu respecta handmade-ul , munca facut de omul simplu sunt de fapt acei patroni , sefi de departement ....care nu-si respecta muncitorii si i platesc la limita existentei pentru ca nu-i asa doar asa poti sa-ti cuperi de fiecare data ultima versiune de "aifon" sau mersedes cu care nu te targuiesti cum o faci cu mine ....! :)
 .......................................................
Si totusi merita incercat sa traiesti din arta, intrucat nu-i asa doar o viata avem si cum spunea cineva,  daca nu ai curaj sa-ti traiesti visul atunci cineva te va obliga sa- i continui povestea  lucrand pentru el!
....................
Mai multe lucrari handmade gasiti pe site-ul de prezentare: http://hadarugart.weebly.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu