Translate

vineri, 23 noiembrie 2018

Ce intrebare tampita...


Ieri seara m-a sunat un domn ...Era interesat de o pictura pe perete...Binenteles am intrebat de unde este de loc...
Dansul imi raspunde : ..."Din Turda...ce intrebare tampita..." apoi imi inchide telefonul.
Hmmm...Am intalnit de-a lungul anilor persoane cu diferite stari emotionale ca sa nu spun cu lipsa  de respect, ce vobesc de sus respectiv incearca sa te faca sa te simti prost.
Majoritatea sunt barbati! Cand cineva se zgarceste la 45 de lei si apoi imi spune ca nu am gravat in"ordinea" corecta simbolurile pe o bratara urmarind schita desenata de el....atunci il trimit cu diplomatie la alti artizani sa-l "satifaca" in toate formele posibile, intrucat eu nu ma pricep!
Am facut voluntariat in orasul me pictand peretii unor gradinite sau centre maternale....Au fost care mi-au spus direct fara nici o jena, ca nu inteleg de ce eu pictez pe gratis, ca ei nu ar putea sa faca asa ceva...Ce trebuia sa le raspund eu? Ca da sunt un fraier? Sau ca dansa are carente in suflet? Ca o completare nu stiu cum sunt locuitorii oraselor sau satelor in care traiti dumneavoastra dar unde locuiesc eu oamenii nu mai stiu sa zambeasca, au o raceala  pe chip, privesc mereu incruntati si nu se vede frumusetea vietii in sufletul lor! 
Ca artizan sau artist, trebuie sa iubesti oamenii, altfel nu ai putea creea nimic pentru ei! Cand creezi nu o faci pentru bani, ai ceva in suflet ce doreste sa se materializeze! Apoi mai spun ceva , iubirea inseamna respect!
Mereu m-am intrebat de unde atata ura, lipsa de rabdare, de respect....?
Dar nu mai conteaza asta, imi asum faptul ca traiesc intro tara post-comunista si incerc in fiecare zi sa schimb ceva, in jurul meu, o mentalitate profund materialista, consumatoare de orice, cu pete gri fi fara nici o urma de culoare in suflet!
.............
Mai multe lucrari handmade gasiti pe site-ul de prezentare: http://hadarugart.weebly.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu