Translate

luni, 5 noiembrie 2018

Cine comanda lucrari handmade...


Cine comanda comanda lucrari handmade se impart in doua mari categorii: femei si barbati...Cei mai dificili ca spun asa sunt barbatii...din experienta mea! 
Cum iti dai seama ca un "client este dificil...Mai intai stabileste cu tine la telefon cel mai mic pret posibil la o lucrare handmade apoi incep explicatiile "precise" cum trebuie sa arate lucrarea  :) Si cand iti mai spune ca trebuie sa modifici un simbol  geto-dacic  ...iti dai seama ca "ai de lucru"...Spre exemplu la ultima comanda domnul respectiv imi spune : ..."Simbolul central sa aiba capetele unite inseamna ca daca priviti simbolul din interiorul cercului veti observa ca in cele 4 puncte cardinale face niste bucle, din care, decat cea de pe directia vest este continua iar celelalte nu sunt unite la capete..." Deci simbolul solar daco-getic trebuie modificat intrucat stramosii nostri nu stiau asta?! Am cerut mai multe detalii , persoana mi-a facut un desen sa inteleg, apoi am realizat bratara din cupru....Ca deobicei am facut o fotografie sa o arat prin mail persoanei, abia apoi sa o pun la posta....Imi raspunde asa: "bratara este foarte frumoasa dar nu corespunde specificatiilor date..." Avea dreptate intrucat avea nevoie de o bratara de 2 centimetri latime iar eu am facuto de 3 centimetri ca sa pot grava lejer simbolul geto-dacic pe centrul bratarii...Raspunsul meu a fost direct.... sa caute in alta parte la alti artizani care reusesc identic sa reproduca ceva ce doreste dansul...De mult ori cand consider ca nu reusesc sa gravez un simbol sunt nevoit sa fac mai lat suportul din cupru,  cu riscul ca acesta sa nu fie multumit...Si daca nu este atunci cu mult respect si admiratie i raspund: ...."Am dreptul sa aleg sa refuz sa mai creez pentru dumneavoastra....E plina tara de artizani ce reproduc perfect orice si va recomand sa apelati la dansi ce pot sa va satisfaca perfect  dorintele dumneavoastra...O zi frumoasa si multe impliniri...!"
Acum fara sa jignesc romanii , dar majoritatea celor fara multi bani, sunt si greu de multumit....
Putini realizeaza ca tu creezi manual, fara masini de copiat industrial folosind calculator, sabloane cu acizi ce corodeaza metalul, sau laser! Cand gravezi manual, lucrarea nu este perfecta, esti nevoit sa o modifici ca sa corespunda cerintelor, dar daca clientul este un perfectionist, atunci in cele mai multe cazuri gresesti si ai lucrat degeaba....!
Stiam ca nu o sa reusesc sa fac ce-i place....intrucat am ceva experienta cu romanii! Cu cat cineva vorbeste prea mult la telefon si -mi da informatii "complexe" referitor la un model in paralel cu faptul ca vrea cat mai 'eftin posibil , cu atat sansele de a gresi sunt mai mari...! OMFG!!!!
Asta ca sa stiti si dumneavoastra cum este sa traiesti din handmade....! :)
.............
Mai multe lucrari handmade gasiti pe site-ul de prezentare: http://hadarugart.weebly.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu