Translate

vineri, 30 noiembrie 2018

Pretul celebritatii...

 Bratara din cupru cu lupul dacic

Hmmm... Cu cat inaintez in varsta cu atat imi dau seama ca unele cuvinte ca: mandrie, celebritate sau "energia" banilor nu le inteleg!
Intotdeauna am ales in viata drumuri ce majoritatea le refuza din start! Am fugit ca sa spun asa de orice "oportunitate" sa ajung "celebru"!  Am dat cu piciorul la ocazii pe care alti "artisti" nu le ar fi pierdut!  De ce? Ca sa nu fiu sclavul celor ce te "ajuta....intrucat totul are un pret! Au incercat persoane din Bucuresti care au propulsat nu stiu cati artisti pe "culmile celebritatii"...iar cand le-am refuzat politicos, imediat au schimbat tonul facandu-ma nebun, sau ca am probleme mari cu capul sa refuz asa ceva....
A incercat un ziar local sa ma cumpere prin articole...eu crezand ca ei scriu  pentru a sprijini artizanatul local, cand colo totul facea parte dintr-un plan bine pregatit...Au crezut ca sunt dependent de articolele din ziar despre mine...si daca nu mai scriu  eu  "cad intr-un con de umbra", apoi  sunt nevoit sa-i contactez si sa platesc "pretul"! Serios? Cred ca persoana respectiva ce "conduce" si acum ziarul a fost umita sa observe ca nu ma intereseaza "celebritatea" si mi se rupe ca ei nu scriu despre mine ....! Ghinion , cum a spus cineva! Nu ma intereseaza! Eu nu creez ca tu sa ma faci celebru! Eu creez pentru ca simt! Atat!
 Sa mai spun de o grupare rotariana din zona ce au vrut si ei sa ma "sprijine" sa ajung apoi cunoscut si celebru?! Binenteles ca nici lor nu am dat curs invitatiei si nu i-am contactat!
De ce am scris acest mic "articol"? Pai nu odata am fost "criticat" ca numa zbat sa fiu si eu cunoscut ca si cutarescu artist .... doar asa o sa fac bani multi ! No , cum zice ardeleanul, cum sa le explic lor ca celebritatea are un pret, "cineva" te ajuta dar nu mai esti liber ci dator vandut pentru ca nu-i asa, ei te-au facut celebru,  iar cand au nevoie de tine trebuie sa le intorci serviciul sau serviciile ca altfel pierzi "titlul" si ajungi cum erai...! Esti ca o "tarfa" de care toti se folosesc cand au nevoie...ca doar te platesc nu-i asa?! Bine bine ar spune majoritatea, dar asa se fac banii! Hmmm, daca acesta este pretul celebritatii, atunci prefer sa mor ca un anonim dar sa fiu liber in creatie si viata!
Cred ca prea putini  artisti  inteleg pretul libertatii! Sa lucrezi ce vrei si sa nu fii stresat ca trebuie sa creezi rapid  nu stiu ce "cadouri" sa-ti platesti datoria la ziar sau mai stiu eu cui altfel totul cade ca un joc de carti...!
Stiu ca prea putini nu cred ce spun eu acum, artistii sunt celebrii  doar prin munca cinstita, respectiv au avut noroc...! Adevarul este doar jumatate, au muncit foarte mult... insa pentru lumea  "shoubizului" nu-i intereseaza ca tu te zbati pentru visul tau artistic....ei nu te privesc ca pe un om ci ca pe un "produs" vandabil ce poate fii  folosit intotdeauna pentru  scopurile lor , sau la diferite evenimente caritabile pentru care tu lucrezi pe gratis de cate ori este nevoie....altfel pierzi celebritatea din ziare , pierzi totul si ramai un necunoscut!
Superb nu-i asa?!? :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu