Translate

luni, 24 decembrie 2018

Omul are nevoie de un vis... sa suporte realitatea


Fiecare om are un vis sau ar trebui sa aiba...!
Visul meu a fost si este sa traiesc din arta... Partea ciudata ar fi  ca pe prea putini din cei apropiati rezoneaza cu visul tau, in afara sotiei nimeni nu crede in tine...Dar nu conteaza asta, eu am un vis si cred in el!
Este minunat sa poti creea ceva pentru sufletul omenesc si  prin lucrarile tale sa- i aduci putina lumina in ochi, in suflet!
Cand intelegi care este destinul tau lucrurile stau putin altfel....
Spre exemplu acum este Craciunul...o sarbatoare foarte importanta pentru multa lume...insa pentru mine este o zi obisnuita, am fost la atelier! Merg si maine, si nu o fac din obligatie, merg pentru ca simt sa creez ceva in cupru ! E ca si cum in sufletul tau este un izvor de lumina ce trebuie scos la suprafata! Nu te poti opri si nu o faci pentru bani, pentru urmatoarea expozitie, vernisaj...o faci pentru ca simti sa creezi! Sunt artisti ce picteaza tablouri mici din frica de a nu se vinde, sau nu au curaj sa atinga noi lucrari din aceleasi frici ca nu este comercial, cautat de public....
Cineva din familie imi spune de un reportaj la "tembelizor" despre un artist ce a studiat in Italia si acum este foarte cunoscut in tara si vinde chiar foarte bine....Am raspuns sec ca eu deaia nu vand pentru ca nu am studiat in Italia....Nu am vrut sa-i explic ca televiziunea oricare ar fi ea face un reportaj la comanda...Pe ei nu-i intereseaza omul ci senzationalul...Apoi nu vreau sa explic nimanui ca cineva da 200 sau 300 de lei pe o bratara de cupru fiind mai scumpa ca argintul doar pentru ca este lucrata de mine...Nu trebuie sa demonstrez nimic la nimeni, viata mea nu este un concurs cu premii!
Sunt persoane care cauta mereu altceva , care nu au cont de "feisbuc" , nu asculta niciodata stirile prelucrate si trunchiate de la tembelizor, nu sunt la moda si nici nu cumpara ce dicteaza politica "masochista" a marketingului! Astfel de persoane ma cauta pe mine...mai multe nu spun! Ideea este simpla, fiecare om are rolul sau, doar trebuie sa astepte si sa ramana pe drumul sau, doar o singura viata are!
Sunt onorat sa stiu ca oameni frumosi unici plini de lumina poarta ceva lucrat de mine in cupru! :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu